9 kommentarer til “012

  1. Alexander

    Har tatt knekken på nåken regnbuer, brunisen røre eg aldri….!!!! Regnbuen e veldig dominerendes fisk, å presse brunisen litt for mye.. Men e mye bedre nå:) eg sleppe ut 99,9% av alt eg får…always

  2. sveiogubben

    e de bra størels på regnbuen? E kje mången vann med regnbue i sveio. Formere de seg?

  3. Alexander Fredagsvik Innleggsforfatter

    regnbuen e i utgangspunktet steril, så sant det ikkje e stamfisk..men stamfisk e mye større( 3-10) kg men avkommet blir sterilt,så det e nok ikkje fare for nåke formering, men uansett buen e ekstremt levedyktig å grådig, så det ekje bra hvis det e for mye av an…

  4. Alexander

    Mye av oppdrettsfisk som blir drettet nå, er steril for å hindre økologiske skader, og i å med at disse er så små så får vi håpe disse er det også.. Kan godt være jeg tar feil, er bare noe jeg har lest, har selv fått ørret på våren som står gyteklar i elva, men håper da inderlig at de ikke får forplantet seg…. Håper jeg ikke har ødelagt dagen din med synsingen min da..

  5. Alexander Fredagsvik Innleggsforfatter

    Det er generelt lite ønskelig å få etablering av fremmede fiskearter i norske vassdrag. Introduksjon av nye arter i et vassdrag vil normalt redusere forekomsten av en eller flere naturlig forekommende arter. Regnbueørretens valg av føde og oppholdsplasser er mye likt det en finner hos aure og laks. Dersom regnbueørret skulle etablere seg vil det derfor ventelig i størst grad gå på bekostning av disse artene. Regnbueørret formerer seg som oftest ikke i naturen hos oss, men det finnes flere eksempler på at den har etablert selvreproduserende bestander. Erfaringer fra Nord Amerika viser imidlertid at selv om regnbueørret har vært introdusert i et vassdrag uten å ha etablert selvreproduserende bestander, kan gjentatte utsettinger føre til at slik etablering skjer etter en tid. ( UTDRAG FRA NETTSIDE)

  6. Alexander Fredagsvik Innleggsforfatter

    Vi får håpe det ikke skjer, det med sterile fisk er visst noe som er fra nyere tid,for å få bukt med krysninger mellom villfisk å tamfisk…:) skitt fiske:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *