Fisk til slutt

cropped-alex7.jpg

Harald plukker meg opp før lyset setter farge på verden der ute. Det er kaldt ,rett og slett rufsete ute. Jeg kjenner det på kroppen i det ytterdøren smeller igjen bak meg. Men morra trynet til Harald, setter tonen for dagen, og den fyren der er alltid glad og fornøyd. Så dette lover bra for dagens økt. Etter hvert som lyset fortrenger mørket og vi kan se litt av landskapet , går det opp for oss at det faktisk er storm ute. Trærne ligger i kjent Vestlands svai, og vi aner at det muligens kan bli noe utfordrende på den første plassen. Men vi har jo troen, den umiskjennelige troen vi sjøørretfiskere pålegger oss selv, for å i det hele tatt å orke å gå ut i slikt vær.

 

alex2

Vi rekker en siste kaffe i bilen, mens vi gløtter ut på halvøya som endelig viser konturene sine. Og ja, bølgene slår hvite innover land( pålandsvind) i ordets rette forstand. Vi karrer oss nedover kjerreveien som har fått noen cm nysnø på seg iløpet av natten. Gradestokken viser 1 pluss, og det river litt i ansiktet der vi tusler ned mot en kjent gromplass. Etter en times tid, hvor vi føler vi er i ett skikkelig slagsmål med moder natur, bestemmer vi oss for å bytte til en plass hvor vi kanskje klarer å kaste litt mer fornuftig.

alex8

På plass to ser det straks bedre ut, og vi skynder oss på plass. Det går bare noen minutter før den første fisken bryter overflaten. Nå er troen virkelig på plass!!! Kastet går med gårsdagens baitfish kreasjon i enden på fortommen. Pang sier det, og jeg får kjenne på fisken i 3-4  sekunder før den glipper. Kjentes ikke liten ut, men heller ikke ut som noen beist. Kanskje det var en fin fin fisk, vi sier det.

 

Harald ser konsentrert ut der han står, og han har selfølgelig favoritt flua si på !! GLIMMER REKE ..Han sa at denne funker som bare det , og jeg tenker at jeg aldri kommer til å fiske med den;) Etter noen minutter må jeg svelge mine tanker, ehh??? Ord som jeg aldri sa,uansett! Den bøyen der kjenner jeg igjen, og smilet som går fra øre til øre. Joda,  Harald har kroket en flott overspringer, som virkelig gir gass denne iskalde Januar Morgenen. Fisken landes, fotograferes og får svømme videre.

alex4

alex5

 

 

Nydelig jobba. Og på en dag der ting virker trått og vanskelig, er det deilig med en fisk i håven som ser slik ut.

Takk for en kanon flott tur med lite flex, men flott natur og heftig vær.

alex9

Tight Lines Alexander

 

 

Annonser

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *