Årets første sjøørret tur unnagjort

 

Den siste tiden har det blåst , blåst litt til, og enda litt mere. Men når man innser at vinden faktisk ikke kommer til å løye i nærmeste fremtid, ja da må man bare bite det i seg å komme seg  UT allikevel.

Det er 2 minus ute, Kjetil har » mekket» kaffi til turen, noe vi må ha når det blåser storm i tillegg. Det er så forbaskede kaldt at jeg faktisk ett lite sekund vurderer å la være i dag. Det er jo bare tidlig Januar enda. Men de som kjenner meg og resten av gjengen, vet at dragningen mot sjøen er og blir for stor uansett. Ut i bilen, Kjetil er klar, og jeg er litt trøtt..

Vi må faktisk planlegge skikkelig i dag, for å i det hele tatt holde ut i den bikkje kalde lufta. Vi ser oss ut en plass som ligger litt i le for den verste vinden, men unna sols. Aldri bra på vinterstid med skygge……..Kjetil drar til med fisk på 2 kastet , mens jeg enda står og ser på han. Litt forfjamset, karrer jeg meg ned til fyren og sniker meg i posisjon ca hele 3 meter fra;) Det er visst fisk her, har du sett. Vi fisker i hele ti minutter her, og vi kjenner fisk. Men det er så forbanna kaldt at vi rett og slett ikke orker å stå her. Årets første er sluppet fint ut igjen, og vi durer videre mot solen.

sr2

 

sr4Neste plass har som nevnt over sol på seg, og full storm rett imot!! Vi lar det stå til, og jeg kan med hånden på hjertet si at det faktisk er litt utfordrende å kaste nå. Og hvorfor i alle dager bruke linekurv i denne vinden. Ikke en meter av den lina havnet i kurven under kastingen uansett. Men utholdenhet lønner seg, og vi finner fisken i denne pålands vika fra helvete:)

 

 

Fasit: hvite fluer, kast alt du klarer ca 10 meter, vent 3 drag og pang. KJØR fisken, slipp den ut og gjenta til du er blå på fingre. Reis hjem og dusj i kokende vann i 5 timer. Så blir det en allright søndags kveld allikevell:) Takk for turen Kjetil

sr5

 

Tight Lines Alex

Annonser

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *