Sølvjakt i Vestlands storm

Noen ganger blir lysten og trangen til å jakte sølv så stor, at selv ikke ett skikkelig vestlandsvær kan holde oss tilbake. Klokken ringer, kaffi settes på, bilen er fullastet med utstyr og humøret er på topp. Nå er det bare å komme seg avgårde, men først må Kjetil, Hansi og broderen hentes. Preiken henger løst, morra trynet er begynt å få normal fasong, og forventningen er store. Vel fremme kan vi konstatere at det er kraftig pålands vind, skikkelig kraftig vind faktisk. Grumsete vann og ekstreme nedbørsmengder detter ned på oss. Forventningen dempes litt etter å ha studert forholdene, men trua er der.

På mitt tredje kast smeller det skikkelig i stanga, og det følger på noen minutter med intens kamp. Fisken viser seg noen ganger, men jeg kjenner at den sitter løst. Det dirrer i stanga, og fisken ruller. Ikke ett bra tegn det der, men fisken henger på og jeg tror endelig grom fisken skal landes. Kjetil er på vei mot meg for å hjelpe, men i iveren min drister jeg meg til å prøve å lande fisken NÅ. Pjoooong sier det rett foran bena mine, og jeg kan fortvilt se at fisken svømmer rolig ned i det mørke vannet igjen. Faktisk så kom det ett saftig HELV… fra meg når dette skjedde, og følelsen når jeg står der med flua i hånda og 2,5-3 kilos feit sølvblank fisk ikke er min. Ja det er DEN følelesen som vi alle får noen ganger iløpet av sesongen desverre…

Men fisket kan ikke avsluttes av den grunn, så vi banker på videre:) Vi lander noen lyrer,sei, torsk og makrell. Det går noen timer før Jeg og Hans Audun lirker opp noen små blanke. En skikkelig møkkaværs dag hvor fisken ikke vil ha flua. Plutselig hører jeg ett skrik fra broderen som står litt til venstre for meg. Jeg ser at sekser stanga hans står i fin bue, og springer bort. Fisken viser seg såvidt og når vi ser lengden, øyner vi ett håp om en flott fisk idag:) Fisken landes, og jubelen henger løst. Dette var broderens største til nå, desverre så er det en støing. Men allikevel en glad mann, som fikk litt igjen for å trosse møkka været denne dagen.

Fisken tok på Vepsen

andy2

andy1

Alt i alt en kjekk tur med liten utteling, vått og surt var det, men det er godt å være ute uansett. Nå blir det ikke fiske før i Januar igjen tror jeg;);)

Takk for turen gutter

Tight Lines Alexander

Annonser

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *