Bjørnars Extended ( høytflytende ) Aurevilli

I løpet av årets døgnfluesesong langs elvebredden, konkluderte jeg i likhet med en hel gjeng andre likesinnede tørrflue entusiaster, at fluen i enden av fortommen ikke gjorde jobben. Etter X-antall, etter meg selv å bedømme, feilfrie flyt over fisken ville den fortsatt ikke ta. Hyppige fluebytter til det nesten ikke var mer igjen av fortommen, var til ingen nytte. Jeg ble sittende ved bredden å klø meg i hodet mens jeg speidet frustrert utover den insekts rike vannoverflaten. Den kloke ørreten steig rolig opp, og supte i seg døgnfluer, før den vinket fint farvel med halen i slutten av vaket. Jeg beit meg merke i at den ofte bare tok de høyt sittende døgnfluene. Spesielt opplevde jeg dette under aurivilli klekkinger, da disse ofte står med halen pekende opp til værs.    

Inspirert av den vise ørreten måtte jeg jo klare å utvikle et mønster som imiterte en høyt sittende døgnflue. Hacklet surres under og ikke rundt hackle stammen for å løfte den extra.

b6

 

Material liste:

      – Extended body

      – Aero Dry Wing polygarn

      -Grizzly hackle

      – TMC 212y #17

Tight Lines Bjørnar

b1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b2b3b5

Annonser

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *