Tilbake på mudder banken

Tilbake på mudder banken , men idag falt valget på en annen banke. Forhåpningene var store, da jeg plottet inn denne dagen i henhold til værvarsel og flo sjø. Hvis forholdene mot formodning skulle bli så bra som det var meldt, ja da smeller det  tenkte jeg:)

Vel fremme registrerer jeg at det er blikkstillt, ca 15cm høyere flo sjø enn vanlig. Perfekte forhold for overflate aktivitet. Jeg starter ansmygningen mot mudderbanken, men kan ikke se noe fisk. Hmmm..de skulle vært her!! Jeg venter en halvtimes tid, og bruker god tid på å studere vann og omgivelser etter det minste tegn, som kan avsløre om havabboren er innpå. Så hører jeg det, ett velkjent slurp, fulgt av ett seriøst plask!! Pulsen min stiger, hvor var det?? det er ett litt vanskelig lys, så det er etterdønnigene fra vaket som avslører fiskens posisjon.7

ba3

Jeg drar av lina, holder hodet kaldt og venter på neste vak. Fem meter bortenfor er det plutselig 4-5 basser som starter en skikkelig offensiv mot noen stakkars små fisk. Jeg legger pattegrisen noen meter foran, lar flua legge seg på bunnen( 30cm vann her) venter noen få sekund, og gir den ett skikkelig drag. Jeg fikk ikke fullføre inndragningen, da godstoget i andre enden hadde andre planer. Fisken gikk amok inn på grunna, og utrasene ble ett fryd for øye da plogen ble ekstremt tydelig her. 5 min senere kan en nydelig basse svømme rolig tilbake til gjengen sin (vi sees)

ba2  

Mistet også en på samme metode rett etterpå, pluss ett par takes. Alt i alt en konge natt/morgen:)

Tight Lines Alex

5 min

 

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *