DEL 2 – Forbannelsen brutt

 

bj1

Etter å ha sittet en hel kveld i forveien og bundet caenis imitasjoner som vi da manglet i flueboksen forrige tur var vi klare for å prøve igjen. Værmeldingen såg lovende ut og jeg plukket opp en spent Bjørnar om kvelden. Vel fremme ved govannet i halv ni tiden såg det mindre lovende ut. Det blåste stikker og strå. Men dette har vi sett før, så vi mistet ikke motet av den grunn. Vi fant oss en plass hvor vi hadde sett veldig mye liv kvelden i forveien. Etter hvert kom værgudene på vår side. Det stilnet helt av. Og etter en liten stund skimtet vi caenis i hopetall i luften. Sverming av caenis spinnere over alt rundt oss. Det tok heller ikke lang tid før det begynte å vake.

Etter hvert var det flere fisker som vaket steady,  helt inntil sivkanten inne i denne viken hvor vi befant oss. Vi ble enige om at jeg skulle få prøve meg på den ene fisken som såg meget pen ut. Den stod helt i sivkanten og var virkelig i gang. Helt musestille og rolig snek jeg meg i posisjon. Det var tydelig at fisken tok caeniser som lå i hopetall på vannet. En dobbel caenis spinner bundet på krok 15, ble satt på en lang fortom med 6x. Prøvde et par kast, men i frykt for å skremme fisken, så ble jeg etter hvert stående å vente og legge en plan.

 

Etter hvert fant jeg ut hvilke rute  fisken gikk, 10 cm fra sivkanten og mellom liljene, nå har jeg kjangsen. Fluen ble lagt i banen til fisken, og den vakte en halvmeter fra fluen. Et lite lirk i fluen og fisken tok. Tilslaget satt og fisken raste ut mot liljene…. Det var kun en ting å gjøre.. Jeg holdt igjen det jeg klarte, og kampen var for alvor i gang. Tankene raser gjennom hodet. Dersom denne fisken kom ut i liljene ville slaget vært over med en gang. Stangen stod bøyd helt ned i korken, men dempet  utrolig fint. Gleden slippes løs over at vi endelig har lykkes.. Etter en del turer uten fast fisk, er det en sinnsykt fin fisk som nå er blitt landet. I tillegg er det en utrolig fin kondisjon på den. Fisken veier 1.6 kg, og krummer seg i håven.

Skuldrene detter ned på plass. Jeg løsner fluen og Bjørnar tar frem kamera… Fisken er enda sprek og den tar den et buks utav håven og den ordner seg friheten tilbake før vi får tenkt oss om… Uansett en utrolig kul opplevelse delv om vi hadde sett for oss noen kule bilder… Vi kommer nok aldri til å glemme denne fisken verken jeg eller Bjørnar! Tusen takk for at vi fikk dele denne opplevelsen Bjørnar! Takk for turen! Thight Lines Harald-Andreas

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *