Nordavind og vakfest????

kjetil2

Den sure nordavinden ser ikke ut til å løye noe nevneverdig utover kvelden, og det lille håpet jeg og Kjetil hadde om å finne vakende fisk svekkes stadig. Troen synker etterhvert som vinden øker på, og i ett desperat forsøk på å finne vakende fisk, trasker vi rundt hele vannet. Til slutt finner vi en liten bukt hvor det selfølgelig er fralandsvind, og dermed ett lite område hvor vinden ikke får tak. Klokken nærmer seg halv 11, primetime for oss myggfiskere og vi venter spent. Det er mye innsekter i luften, men lite på vannet.

Men så skjer det noe, alle  mine erfaringer og den lærdommen jeg har tilegnet meg, må det stilles spørsmål ved. Det kommer først ett vak, så ett til…..slik bare øker det på til det plutselig er en vakorgie jeg aldri før har sett i stillevann. Det mest nærliggende er å beskrive det som ett spinnerfall i goelva. Men her er det ikke snakk om sipvak, det slurpes og sprutes overalt. Og det er ikke en eneste liten fisk som er oppe, disse vakene virker enorme. Vi ser fisker fra halvkiloen opptil 2 kilo som tar helt av. Det vaker så heftig at jeg faktisk ikke klarer å bestemme meg for hvilke fisk som skal få servert flua. Dette skjer på ett område som er ca 30 kvm. Kjetil og meg selv sitter lamslått!!! Vi ser ingen innsekter, nordavinden pisker over hodene våre, og det er ingenting som tilsier at forholdene er optimale. Eneste forklaringen jeg kommer på, er at den kraftige vinden rett og slett blåser noe smått ut av sivet og ned på vannflaten. Som sagt er det  umulig å se noe som helst av innsekter på vannet.

Her er det bare å prøve seg. Og med en Ole Raastad mygg på fortommer smeller det kontant på første kastet. Den sliter seg i sivet desverre, men fisken ser ikke ut til å bli skremt av dette. Mens jeg kjører denne fisken, vaker det 6-7 fisker samtidig innenfor 5 meter. Ny Ole mygg, og pang med en gang, denne veier rundt 8-900 gram. Nytt kast og PANG igjen, denne sliter seg også av i sivet/rota. Nå er det kaos oppi knollen min. og 2 er stanga som ligger rigget ved siden av meg blir aktivert, da jeg ikke hadde tid til å bytte flue. Det vaket for mye til det…Det angrer jeg på da fisken som tar flater ut stanga og detter av. Setter ny flue på femmer stanga og det smeller på igjen. Dette er for drøyt tenker jeg!!! Kjetil fisker ikke, bare sitter og lurer på hva i Hel…som skjer?? Jeg kjører på fisker som river seg løs, fisker som sliter, og får opp 5 stykker som er mellom 6-900gram. Disse klarte jeg å presse knallhardt opp i vannflaten og dra oppå sivet og inn. De andre hadde jeg ikke kjangs på, det sier litt om størrelser på fiskene..

kjetil4

Hvis noen har vært utfor lignende under samme forhold, så tar jeg og Kjetil gjerne imot noen forklaringer eller synspunkter på dette fenomenet..

En fantastisk morro opplevelse, tight lines Alex

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *