DAGENS MORGEN ØKT

Etter nesten to uker med fiske fri, ufrivillig sådan. fikk jeg endelig en liten luke på formiddagen i dag. Telefonen gikk rett til Kjetil, som stod klar på 5 min. Vi visste akkurat hvor vi skulle denne morgenen. Ute var det blikkstille, men noe regn i luften. Perfekte forhold for å finne vakende sjøørret inne på grunnen. Når grålysningen kom over oss, ja da var vi allerede rigget og satt klare nede i fjære steinene. Troen var skyhøy, og det tok bare noen minutter før første fisk viste seg rundt 10 meter fra land. Ett typisk loppe vak inne på 1 meters dyp. Dette lovet bra, og følelsen av å lykkes med plass valg på så kort planleggings tid ,føltes rett og slett befriende. En slags følelse av kontroll over det vi driver med.

vak4

 

 

vak1

 

Kjetil legger ut ett kast, og hugget kommer kontant. Fisken klarer midlertidig å kvitte seg med flua, men nå vet vi at de er på hugget!! Å det er vi også… Jeg er rask ute med å plassere kastet mitt ved det neste vaket vi ser, og etter noen få rolige drag kjenner jeg at det suger tak. Denne sitter godt, og jeg presser fisken knall hardt i noen minutter før jeg kan håve en feit fin vinter ørret.

vak6

 

 

 

 

vak5vak7Vi traff veldig bra i dag, og hadde ett supert fiske i de 2 timene vi hadde til rådighet. Begge fikk flere fine fisker, ingen store, men alle mellom 500 gram og 1 kilo. Når vi regnet på det kom vi til ca 20 ørreter på denne økta, så vi var meget fornøyde når vi gav oss. I tillegg fikk jeg pådratt meg en liten forkjølelse, regn/sludd og hull i vadebuksen er en bankers oppskrift på noen dager med nedsatt helse.. Jeg brukte Vaskebjørn i str 8 og 10, noen er sikkert drittlei hele denne flua, og alt maset rundt den. Men det er ikke til å stikke under en stol at den er jævlig effektiv fisket på rett måte.vak3

Uansett, den blir med i boksen videre utover vinteren sammen med noen små kutling varianter og patte griser…»Let the Winter season begin» Vii er klare……Takk for turen Kjetil:)

Tight Lines Alex


Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *