Sage salt, en skikkelig spennende nyhet!!!

sage salt banner salgDe siste årene har Sage kommet med en del nyheter. Noen serier syns jeg personlig er helt kanon, mens kanskje noe ikke helt har gitt meg god feelingen. Men slik er det med de fleste stangprodusenter, og stengene de lanserer.

Det jeg kan si derimot, er at saltvanns seriene til Sage alltid har innfridd. Og etter mange turer i det salte element etter sjøørret og havabbor i over ett tiår, føler jeg selv at jeg har fått testet en del stenger og liner godt. Xi2 og Xi3 serien til Sage har vært mine favoritter i mangen år etter sjøørret og havabbor. Dette fordi disse takler det aller meste av liner og vær. Om du kjører tunge liner, synkegrader, store fluer og fisker i skikkelig dritt vær året rundt, så vil disse håndtere dette på en ypperlig måte. Har egentlig lagt min elsk på disse, og trodde vel aldri det skulle komme en stang jeg personlig ville like bedre!! Men så kom Salt modellen, og for en stang dette er. Hvis jeg skulle si noe om  for eksempel XI2-XI3 stengene som jeg ville hatt annerledes, måtte det vært feelingen( den skikkelige god feelingen under kjøring av fisk) Merk hvis jeg skulle sagt noe som jeg ikke var helt fornøyd med.

Nå elsker jeg disse stengene, men når Sage Salt fikk hvile i hendene mine, ja da fikk vi en god kontakt med en gang. Som en gryende forelskelse, som bare blir sterkere og sterkere. Denne Salt serien har alt jeg kunne drømt om. Tynn sterk klinge, en rygg som aldri ser ut til å svikte, pluss alt xi3 har. Men en liten anelse mykere i toppen, som gjør at man får litt mer god feeling. Litt mykere i toppen, gir meg også mer trygghet ved kjøring av fisk på tynnere fortom. For min del den ultimate stangen, ulempen er prisen! Det eneste jeg kan utsette på denne stanga, er prisen som ligger på 7499,- Men til gjengjeld så er dette en komplett stang i mine øyne.

Når jeg regnet ut antall fiske dager i fjor, kom jeg til 156 DAGER hvor jeg har vært ute med flue stangen. Det er ganske mye tror jeg;) og av alle stenger og liner jeg bruker og tester, så er dette den beste jeg har kommet over til saltvannsfiske. Og da har jeg testet Radien, Helios H2, a.jensen Titan, Lpxe rs osv osv…For meg så er xi3 prinsen og Salt kongen:) Men alle sin mening forundt, dette er min oppfatning.

Til Salt stangen funker Guideline 4 cast ypperlig, det gjør også Rio Outbound Coldwater.. Ridge Clear var ikke så verst den heller…Her må man finne sin egen line til kastestil , og prøve seg frem.. Til 6 stanga Salt syns jeg 14-16 grams klump er max bra:) hvis noen lurer på det.. Tight Lines Alex

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *