Vanskelige forhold

fj1

Tilbake på stor ørret plassen, fulle av forventninger til dagen. Ikke så rart da de siste to turene hit har gitt mye action, og stor fisk. Sjøørreten var absolutt til stede, og vi kunne spotte flere store fisker som gled forsiktig rundt på grunna. Rundt 20 store sjøørreter fikk vi se denne dagen, og når jeg prater om stor ørret, så mener jeg de over 2-3 kilo. Vi fant også fisk som stod og nærmest hvilte seg på marbakken, å inntil berget. Hvorfor de gjør det er jeg ikke helt sikker på, men spennende er det . Flere av fiskene var nok i 4-5 kilos klassen, og den største vi så rundt 7-8 kilo kan jeg tenke meg..problemet var at det var glassklart og nesten vindstille. Det virket som om fisken egentlig ikke var i spise modus denne dagen, og etter maskin fiske fra 6:00 om morningen til 21:00 om kvelden, tror jeg vi konkluderer med dette. Å fiske så målrettet i så mangen timer med så lite gevinst, det var en ny opplevelse for meg, og sikkert de andre også. Men det er typisk storfisk plass, enten treffer du, eller så får du bare masse frisk luft og kaste trening.

fj3

fj2

Vi prøvde alt, 3 stanglengder fortom helt ned i 4X spiss med lopper, til jiggy på tykkere fortom. Absolutt alt jeg kunne tenke på å gjøre for å få fisken til å ta den helsikes fluen gjorde jeg, men ikke tale om. Når vi kastet på fisken, snudde den bare, ikke intr i det hele tatt. Krevende forhold med andre ord, og etter 15 timers hardcore fisking, hadde Kjetil fått 1 stk på en kilo, og mistet en 4 kilos..Utenom det fikk jeg en torsk på 2,5 kilo..Helt elendig fiske messig, men fantastisk tur uansett. Det ble hjorte gryte på bål til lunsj, og bålkjelen var også med. En liten blund på øyet var det for noen av oss også:) Tight Lines Alex

kali og kjetil:)

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *