Hvordan fiske med Libelle nymfer/Øyenstikker og vannnymfer

Tidlig på året kan man oppleve ett supert fiske etter ørret ved bruk av libelle nymfer. Vi snakker da altså om så tidlig som ( når isen går) sånn ca Feb-April litt avhengig av hvilken lands del du befinner deg i, og utover noen mnd.

Selv om du ikke ser noe overflate aktivitet, kan du være sikker på at ørreten er igang med å spise seg opp etter vinteren..Det er da du skal være der med en saftig stor libelle nymfe..Disse kan være store, vanligvis 2-4 cm men de kan bli enda større. Så nymfen du bruker kan gjerne være litt stor. Jeg fisker disse langs siv kanter/langs land, og gjerne sakte slik at de svever rett over bunnen..Bare tilpass inntrekkene etter om du har flyte snøre,eller intermediate osv..Skumrings timen og tidlig morgen er prime time, da kommer ofte de store ørretene inn på grunnen på jakt. Men de fungerer hele dagen, så ikke vær redd for å bruke dem da heller….Og jeg har fisket disse nymfene tett opptil land, og da snakker vi om noen meter:)  Hvis målet er stor fisk, så har du virkelig kjangsen tidlig på året med libelle imitasjoner..Bruk gjerne brune, oliven, sorte farger i forskjellige nyanser:) Du kommer til å kjenne når fisken tar disse, det kan være brutalt, men fantastisk morro..Og meget effektivt:)

Vannnymfene tilhører samme art, men er ofte litt mindre i størrelsen, men fiskes på samme måte..

Her er en imitasjon du kan teste.

Runes libelle nymfe er helt sjefs bra(BILDE UNDER) Bundet av Robban og bindebeskrivelse finner du på Fluefiskesiden i fluedatabasen:)

Lykke til og Tight Lines Alex

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *