Ørretfiske i vakre irland

Tenkte jeg skulle legge ut en historie for en bekjent som har vært i Irland på Lough Mask. Her fikk Svein oppleve ett fantastisk ørretfiske på den store sand døgnfluen Danica, caddiser og ett kanon fiske fra driftende båt med buzzere. Sjøen består av enorme kalk steins områder, som preger terrenget under vann, og på land..Her er det uffattelige mange krinkler og kroker og uendelig med muligheter til å lure diger ørret 🙂 Historien sitert Svein lyder følgende:

Etter en snaut to timers lang flytur fra gardermoen befinner vi oss utenfor Dublin.Der henter vi ut leiebiler, som skal frakte oss over til vestsiden av øya. Det er en flott motorvei som går helt til Gatway, og før Gatway tar vi av til høyre.Ca 50 km på en snirklete vei nordover til ballinrobe.Fiskestedet Lough Mask ligger 5 km fra denne koselige landsbyen Nede ved sjøen ligger hus og båt som vi har leid for en uke. Lough Mask er Irlands tredje største innsjø (KALKSJØ) med en egenproduserende storørret stamme. Fisket er gratis, og her finnes ett mylder av forskjellige innsekts arter som imitasjons fiskeren kan utfordre seg på. Men i April/Mai fisker vi hovedsakelig på Danica og Olive( Mayflies som de kaller det i Irland) Olives er grønne døgniser på ca str 14. Utover i Mai klekker det mer og mer av Danica og dette gjør det visuelle fisket til en meget spesiell opplevelse. Her snakker vi bombefly av noen døgniser, som virkelig lokker ørret i par kilos klassen til overflaten…..Ellers forekommer det horder av forskjellige typer caddiser, og hvis forholdene ligger til rette kan du oppleve ett sinnsykt myggfiske i viker og odder på lesiden for vinden..fisk på 2-3 kg som cruiser rundt på 30 cm vann:) Sjøen har mange forskjellige karakterer og du vil alltid finne en interresant plass og fiske på. Fisk påover 3 kg er heller ikke uvanlig, så her ligger utfordringene i kø for fluefiskeren som virkelig vil bryne seg på selektiv stor ørret…her er det super realistiske imitasjoner som gjelder. Selvfølgelig får man fisk på under kiloen også, men fisken her har uvanlig god kondisjon,og er sprek som bare det, så man koser seg når disse tar også.Fisket som bedrives mye her er såkalt drifting med båt. Dvs rigger med opptil 3 fluer som fisket medvinds, og med full konsentrasjon. Av og til fiskes det også på en måte som kalles Tapping..dvs tørrflue fra båt, med kort line,,,hvor man dupper tørrfluen på overflaten..dette imiterer døgnfluen under eggleggingen..Her tar ofte fisken veldig nærme båten, og virker ikke redd i det hele tatt..

For en fluefisker er Irland og anbefale på det varmeste .Her er virkelig det man kan kalle en fluefiske atmosfere. Lokal befolkningen er ofte i motsetning til oss nordmenn villige til og dele med seg av erfaringer ,tips og triks..Man vil alltid føle seg hjemme her, masse god mat og drikke får man her også…Lykke til alle som vil prøve,dere kommer til å huske det resten av livet…Svein Ove Netlandet

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

5 kommentarer til “Ørretfiske i vakre irland

  1. Krister

    Så meget nice ut.. håpe at eg sjøl ein dag ska få meg ein så fine tur me fine aureiar….. 🙂

  2. Alexander

    Konne tenkt meg å fiska Aure der ja:) Vett kje heilt ka aureiaer e for nåke.. Men sikkert fine fisk det o;)

  3. Krister

    Aurei eg meinte, blei litt reven me 🙂 varme å fiska laks på søndag ? dei tar meget nå så me må komma ås ut 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *