Praktisk Fluefiske kurs etter Sjøørret

Til tross for dårlig vær med utfordrende vindforhold, klarte kursdeltakerne seg veldig bra. Ingen klaget på været, noe som gjorde disse to dagene veldig trivelige. Ruskevær og kraftig pålandsvind gjorde at vi fikk trent og terpet på vindcutter kast. Og etterhvert som timene gikk, begynte det å sitte hos deltakerne. Til og med dobbeltrekket ble flittig terpet på, og jeg kunne se at dette ble bedre og bedre utover dagen.

kurs2

Vi gikk igjennom en del forskjellige kaste teknikker, utstyrsvalg, biotoper og fluer. Plassvalg til en bestemt årstid, og en generell forståelse av hvordan sjøørretfiske fungerer. Alle kursdeltakerne fikk sjøørret, og for noen var dette første sjøørret på flue i sjøen:) det var veldig hyggelig synes jeg.

Det virker som om deltakerne var fornøyde, og at de lærte mye. Noe som betyr mye for meg personlig. Jeg kommer til å kjøre ett kurs igjen om ikke alt for lenge, og for de som ønsker å få litt grep om sjøørret fiske i sjøen, så er jeg rimelig sikker på at du kommer ut av disse to dagene med ett litt annet syn på dette fisket. Og ikke minst en annen foratåelse for hvordan man skal lykkes:) Jeg har aldri mer enn 5 personer som deltar på kurset, helst 3 til 5 stk. Dette er for å kunne gi skikkelig oppfølging, for å skape trygghet, og for å oppnå en bedre kontakt mellom instruktør og deltakere. Kursene er ikke veldig høytidlige, og baserer seg på en avslappende og vennskapelig tone, som igjen bidrar til at skuldrene detter på plass fort.

kurs1

Neste kursdato blir annonsert på bloggen her, facebook- govannet og Chr baardsen og søn

Tight Lines Alexander

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *