Its all about the BASS:)

 

I dag tok jeg og Kjetil turen mot destinasjon gromplass. 05:00 Satt vi i bilen,og tok fatt på en relativ lang kjøretur, men til en plass vi hadde et magisk fiske i Våres. Jeg har aldri fisket plassen på denne årstiden før. Men når temperaturen er slik som nå, så kunne vi ikke la denne kjangsen gå ifra oss. Vi skulle egentlige være 4-5 mann på tur, men en etter en falt fra iløpet av lørdags natten;) 05:00 er kanskje litt tidlig for noen av oss,hehe. Men vil man så kan man, og når havabbor og flott ørret står på dagsplanen. Ja da må man pelle seg ut av senga uansett, og gjett om vi er glade for at vi gjorde det.

Etter hvert som lyset kommer frem og gir liv til en ny dag, ja da er vi allerede rigget og klare. Spenningen er til å ta og føle på. Vi lar øynene gli over leopard bunnen i håp om få sett noen grom fisker på kastehold. Andre plasser vet vi at fisken går innpå utrolig grunt vann på denne tiden, og plukker strand reker og lopper. Det skulle absolutt være en mulighet for at fisken oppførte seg slik her også.

søndag1

Etter en stund, ser jeg ett eller annet som liksom ikke stemmer helt! Det der må da være en ørret tenker jeg… Og i samme sekund siger den frem fra en av de store tare klasene som ligger foran oss. Attpåtil er det en DIGER ørret, her snakker vi 3+ kilo, innpå 1 meters krystall klart vann. Den er tydelig på jakt etter noe små rusk, og jeg setter Klympen(loppe ) på fortommen. Kastet går, flua lander litt forbi fisken, og den reagerer med en gang. Nå kommer den sier vi i kor, før fisken plutselig vrenger om og rett og slett tar en snarvei mot flua. Trodde jeg!!!! jeg ser fisken komme mot meg, men at flua kommer bak fisken?? Hva skjer?  Jo, det som skjer er at denne idiot fisken, dropper loppa og går for Roman Moser løkka mi..Den biter faktisk over LØKKA MI,HVA FAEN!!!

Her er jeg og Kjetil på favoritt plassen vår, har funnet en nydelig fisk og den er på jakt. Så tar den løkka mi,hehe..kunne den ikke bare tatt flua, så hadde 3 kilos grensen røket for andre gang i år. Uansett, veldig artig opplevelse var det. Iløpet av morgen timene ser vi flere giga ørreter, de følger på flua, men biter ikke. Sjekk bunnforholdene på grom plassen vår:)

Vi setter oss i bilen og varmer oss litt, før vi flytter oss litt lenger inn. Ut igjen og her var det virkelig fart på fisken. Det smeller på fisk etter bare noen få kast, og dagens første ørret er ett faktum. Ikke store saken, men helt ok. Vi lander mange fisker her, noen ganske så fine. Tydelig at fiskene har vært i bekkene ett sted, men på vei tilbake i god form.

søndag4

Etter en stund sier jeg til Kjetil! Vi flytter på oss,nå går jeg for bassen den siste timen her, kanskje årets siste, tenker jeg før en grå beige pattegris seiler utover ålegresset. Pang!!!!! Ett kast og der sitter den. Det er ingen tvil om hva det er som har tatt flua, jeg smiler bredt for meg selv. For en dag tenker jeg, mens fisken blir drillet med følsomhet og kløkt. Ett kjapt bilde, og fisken får svømme videre.

Kjetil er på hugget og smeller på en basse han også, nå er fiskene inne på grunna og rett rundt bena våre. Dessverre glipper fisken for ham, og jeg ser antydning til ett trist fjes. Det varer ikke lenge da en basse flyr ut av vannet og tar flua til Kjetil akkurat idet han løfter den ut av vannet. Den sitter heller ikke, og svømmer videre….Nå dabber det av, og mørket har for alvor fortrengt dags lyset. Vi pakker sammen, meget fornøyde..Tight Lines Alexsøndag3

søndag2

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *