Stor ørret under vanskelige forhold

Jeg, Stian og Kjetil tilbragte ett godt døgn ved go plassen igår. Vinden pisket over oss nesten hele tiden, men heldigvis var det små peroder med stille. I disse små periodene, kunne vi se både Rhodani, steinfluer og litt Aurevilli. Solen viste seg fra sin beste side, og til tider var det nesten for varmt å være fisker. Men slikt vær, og med denne varmen i Mai, ja da henger sommerfølelsen over oss. Og når det i tillegg vaker litt ørret, da er livet herlig.

Etter en del venting, kunne vi endelig begynne å kaste på noen fine fisker som stod tett oppunder land. Det tok ikke lang tid før jeg hadde fast fisk, og en fin kilos fisk i håven. Ett par bilder og uti med den. Like etter ser jeg stanga til Stian stå i en solid bue, og jeg skjønte straks at dette var en større fisk. En kort og brutal kamp fulgte, før fisken ble landet på beste måte. Det ble både litt jubel og klapp på skuldrene, pluss noen bilder før fisken fikk friheten tilbake.Denne veide rett over 2 kilo, og vi kunne vel strengt tatt si at turen var reddet. Iløpet av den neste timen klarte jeg å miste en ørret, som nok strekker vekten til over 4 kilo, men jeg presset den alt for hardt. Tror aldri jeg har hatt ett like hardt press på en ørret før, men det var eneste mulighet for å få den inn. Ellers er man kjangseløs når de slipper seg på strømmen. Alt i alt en fin fiske tur, med noen flotte fisker.

Takk for turen gutter, Tight Lines Alexander
stian2kilo1 stian2kilo2 stian2kilo3 stian2kilo4 stian2kilo5

Dette innlegget ble skrevet i Govannet, av .

Om Alexander Fredagsvik

Er endelig blitt 30 + og jobber for Chr Baardsen & Søn AS. Fluefiske er for meg blitt en livsstil, som jeg vier enormt mye tid til. Jeg fisker alt som kan tas på flue, men primært ørret i sjø og i ferskvann. Det blir selfølgelig en del laks og havabbor også.. Fluer binder jeg helst selv... Jobber mye med å rekruttere unge/ nye inn i denne fantastiske verden, og har derfor startet KFF-Karmsund Fluefiskeforening sammen med noen andre. Kultivering og arbeid for laks og sjøørret betyr mye for meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *